4 essentiële Oliën voor een positief zelfbeeldWil je stoppen met over je gewicht te stressen? Heb je het moeilijk om jezelf te aanvaarden of om lief te zijn voor jezelf? Essentiële olie is een natuurlijke oplossing dat je kan helpen met je relatie tussen jou en je lichaam. De meerderheid van de dames hebben een negatief zelfbeeld. Voor sommigen kunnen deze gedachten obsessief en extreem zijn. En dit soort gedachten kunnen ons heel makkelijk naar de afgrond van depressie, angst en eetstoornissen brengen.

In plaats van medicatie in te nemen, stel ik je voor om op een natuurlijke wijze aan zelfheling te doen. Essentiële olie heeft een hele grote invloed op onze emoties. Ze kunnen ons op de weg van zelfhaat naar zelfaanvaarding en uiteindelijk naar zelfliefde ondersteunen. In deze blog vind je hoe je essentiële olie kan gebruiken om een positief lichaamsbeeld aan te nemen.


voor een positief zelfbeeld: Emotionele aromatherapie

De beste manier om onze hersenen en ons humeur te beïnvloeden met essentiële olie is om ze aromatisch te gebruiken. De aroma's hebben een directe toegang tot onze hersenen door onze reukzin, die in verbinding staat met de amygdala. De amygdala, die deel uitmaakt van het limbisch systeem in de hersenen, is verantwoordelijk voor onze emoties, hoe we ons gedragen en onze motivatie. 

Sommige aroma's en essentiële oliën zijn gekend voor het inhakken op onze emoties om zo eerst negativiteit te kunnen loslaten alvorens we aanvaarding verwerven.  Lees verder om meer te weten te komen over hoe essentiële oliën werken als aromatherapie. 

Om te profiteren van essentiële olie op een aromatische manier, kan je:

  • ze verstuiven in een diffuser
  • een druppeltje op je hand doen en daarna goed inademen
Deze 4 essentiële oliën kunnen heel werkzaam zijn om een negatief zelfbeeld te overwinnen:

1. Bergamot: de olie voor zelfaanvaarding

Evenzeer dat Bergamot een opbeurend aroma heeft, bevat de olie ook bestanddelen die werken op een goed evenwicht in je hormonen en moedigt het een gevoel van zelfwaarde aan. Bergamot olie staat erom bekend om het gevoel van wanhoop, zelfbeoordeling en een lage zelfwaarde tegen te gaan.

2. Cinnamon: de Olie voor seksueel evenwicht

Hoewel het een extra toevoeging kan zijn voor je koffie, je thee en andere receptjes, bevordert Cinnamon essentiële olie ook je gevoel van veiligheid. De olie kan je echt helpen om van ontkenning naar meer ontvankelijk te gaan. Negatieve emoties zoals afwijzing van je lichaam, angst en jaloezie kunnen worden losgelaten als je deze olie gebruikt.

3. Grapefruit: de Olie om je lichaam te eren

Nog een heerlijke citrus scent, is Grapefruit essentiële olie en helpt je relatie met je lichaam te verbeteren. In samenwerking met het loslaten van angsten over je voorkomen, kan Grapefruit je ondersteunen om je lichaam beter te aanvaarden en je een gezondere manier van omgaan met eten geven.

*Vele vrouwen worden afgeleid door het mogelijk effect van gewichtsverlies van Grapefruit. De essentiële olie ondersteunt een gezond metabolisme, maar ik wil je vragen om Grapefruit enkel in je diffuser te gebruiken voor zijn emotionele effecten en niet te zien als een middel om gewicht te verliezen!

4. Patchouli: de Olie voor het fysieke lichaam

Patchouli essentiële olie geeft support in het herstellen van je connectie tussen je lichaam en aanvaarding. Deze olie staat naast je voor stabiliteit en tevreden zijn met je lichaam.  

Of je nu een echte afkeer hebt van je lichaam of dat je af en toe niet tevreden bent, raad ik je aan om te experimenteren met deze essentiële olietjes om zo zelfaanvaarding te promoten en je connectie met jezelf aan te halen. Je kan zonder problemen beginnen met eentje en kijken waar het je brengt.  

Ik gebruik Grapefruit regelmatig in mijn diffuser en ik hou echt van de opbeurende en positieve geur die dan in de woonkamer hangt.
0 Comments

Leave a Comment